E-Randevu
İletişim Bilgileri

info@akropolhastanesi.com.tr

0312 207 90 00 Konum

Nöroloji
Buradasınız: Anasayfa / Tıbbi Bölümlerimiz
Nöroloji - 0312 207 90 00

Nöroloji, Sinir sisteminin anatomi, fizyoloji ve hastalıkları ile ilgilenen, merkezi ve çevresel sinir sistemi rahatsızlıkları ile ilgili beyin, beyin sapı, omurilik ve kaslara bağlı hastalıkların teşhisini ve tedavisini gerçekleştiren tıp dalıdır.

Nöroloji, sinir sistemi olarak bilinen beyin, beyin sapı, omurilik ve bunların uzantılarını oluşturan, vücudu bir ağ gibi saran sinirlerden oluşur. Bu sinilerin bir kısmı uç organlardaki his, duyu, hareket gibi verileri belli yollardan geçerek beyindeki değerlendirme merkezlerine ulaştırır. Bir kısmı da beyindeki değerlendirme merkezlerinden çıkarak uç organlara gerekli bilgileri ve uyarıları iletir. Bu yapı organizmayı oluşturan tüm sistemlerle (kalp damar, sindirim, boşaltım vb) entegre olarak çalışır. Bu ağın herhangi bir noktasında ortaya çıkan olumsuzluk bütünü etkileyebilmektedir. 

Nöroloji Bölümünde;

Kas ve Sinir Hastalıkları

      Hemen hemen her yaş grubunda görülebilen kas hastalıkları (miyopatiler), günlük yaşamın büyük oranda kısıtlayan ve hızla ilerleyen hastalıkların başında gelmektedir. Doğru ve erken teşhisin oldukça önemli olduğu kas hastalığında genetik etkenler büyük bir rol oynamaktadır. Genellikle ailesinde kas hastalığı bulunan kişilerde rastlanılan bu hastalık 2-3 kuşak ilerisinde de gözlemlenebilir. Kesin tedavisi bulunamayan kas hastalığı, fizyoterapi ve rehabilitasyon ile hastanın kaslarının kuvvetlendirilmesi ve düzeltilmesi sağlanmaktadır. Kas hastalığı doğuştan meydana gelebileceği gibi çocukluk, ergenlik ve yaşlılık dönemlerinde de meydana gelebilen bir rahatsızlıktır. Hasta merdiven çıkarken, yürürken ve oturduktan sonra kalkarken güçlük çeker.

 

             

● Hareket Bozuklukları

● Konuşma Bozuklukları

 

Baş Ağrıları, Migren       

Migren Tedavisinde Botoks

Botoks, Migren Ağrılarını Durdurur mu?

Botoks, beyindeki ağrı sinyalleri taşıyan nörotransmiterler denilen kimyasalları engelliyor. Botoks o patikadaki barikat gibidir. Ağrı sinyali taşıyan kimyasalları, başınızın ve boynunuzun etrafındaki sinir uçlarına gelmeden önce durdurur. 

Bir başka deyişle botoks, baş ağrısına karışan ağrı liflerinin etrafına enjekte edilir. Enjekte edildiği yerdeki sinir uçlarına girer ve ağrı iletimi ile ilgili kimyasalların salınımını engeller. Bu, beyindeki ağrı ağlarının aktivasyonunu önler.

● Bel ve Boyun Ağrıları

● Baş Dönmesi

● Epilepsi ve Diğer Bayılmalar

                      

Parkinson Hastalığı          

Parkinson hastalığı kademeli olarak ilerleyen (progresif) bir hastalık türü olup ve yol açtığı el, kol, bacak, çene ve yüzün titremesi gibi belirtiler zaman geçtikçe kötüleşir. Hastalık ilerledikçe kişi yürüme, konuşma zorluğu yaşayabilir ve günlük basit ihtiyaçlarını tek başına karşılayamayacak duruma gelebilir.

Parkinson hastalığının tedavisi yoktur ancak bazı ilaçlarla hastalığın belirtileri hafifletilebilir. Bazı durumlarda semptomların iyileşmesi için beynin çeşitli bölgelerine cerrahi olarak müdahale edilebilir.

Parkinson Belirtileri

Parkinson hastalığında vücudun hareketlerine ve kişinin ruh haline etki eden önemli bir kimyasal olan dopamin üretimi durur. Dopamin miktarı azaldıkça Parkinson hastalığının neden olduğu belirtiler baş gösterir.

Hastalığın belirtileri kişiden kişiye göre değişebilir ve ilk belirtiler fark edilemeyecek kadar hafif olabilir. Başlangıç aşamasındaki belirtiler genellikle vücudun tek tarafını etkiler ve zaman ilerledikçe her iki tarafa birden yayılır.

● Alzheimer Hastalığı

● Beyin Damar Hastalıkları

● Beyin ve Omurilik Tümörleri ve İltihaplanmaları

● Uyku Bozuklukları

Demans Tipleri 

Yaşın ilerlemesi ile başlayan santral sinir sistemi ve diğer organlarda bazı fonksiyonların azalması fizyolojik ve sosyal yaşamı bozmayan bir durumdur. Demans ya da yaygın adıyla bunama ise kişinin bilişsel işlevlerinde, daha önce edindiği işlev düzeyine göre kötüleşme ile giden bir klinik sendromdur.Buna ilaveten davranış bozuklukları, sosyal ve mesleki aktivitelerde bozulma gözlenir.

Kognitif fonksiyonlar olarak isimlendirdiğimiz işlevler: oryantasyon (kişi, yer, zaman tanıma becerisi), hafıza, algılama, dikkat, muhakeme etme, gerçeği değerlendirme yetisidir.

● Multiple Skleroz

● İnme

hastalıklarının teşhis ve tedavileri yapılmaktadır.

Nöroloji Doktorlarımız
Nöroloji
Uzm.Dr. Emine BİLGİ
Randevu ve Bilgi Almak İçin Bizi Arayın
UA-173668842-1