E-Randevu
İletişim Bilgileri

info@akropolhastanesi.com.tr

0312 207 90 00 Konum

Burun Estetiği ve Ultrasonik Rinoplasti
Buradasınız: Anasayfa / BLOG
5 Eylül 2019, Perşembe
Burun Estetiği ve Ultrasonik Rinoplasti
Burun kemiklerinin çekiç ve kesici ile kırılması işlemi günümüzde artık motor sistemleri kullanılarak yapılmaya başlandı. Bu yöntem yani ultrasonik kemik kesme ve şekillendirme yöntemidir.
Burun Estetiği ve Ultrasonik Rinoplasti

Ultrasonik Rinoplasti sayesinde burun kemikleri görerek ve milimetrik ölçümler ile kesilerek kontrollü bir şekilde şekillendiriliyor. Bu yöntemle burun kemikleri arasındaki kılcal damarlara hiç zarar verilmediği için ameliyat sonrası şişlik ve morarma minimum olmakta.

Ultrasonik rinoplasti yöntemi Amerika da FDA onayı almış ve son derece güvenle kullanılmaktadır.
Türkiye de yaklaşık 3 yıldır aktif olarak kullanılıyor.

Ultrasonik rinoplastinin en büyük avantajı çevre yumuşak dokulara zarar vermeden sadece kemiği kesmesi ve buna bağlı şişlik ve morluğun çok az olmasıdır.

Kemiklerin daha kontrollü kesilmesi ile burun daha zarif ve doğal hatlara sahip olabiliyor. Kalemle çizilmiş burunlar ortaya çıkıyor.

İnsanlarla yüzyüze geldiğinizde kendinizi rahat hissedemiyor veya kendiniz olamıyorsanız, karşınızdaki kişinin yüzünüzün en önemli organı olan burnunuza odaklandığını biliyor veya düşünüyorsanız, aynanın karşınıza geçtiğinizde özgüveninizin zedelendiğini hissediyorsanız veya yüzünüzü beğeniyorsanız ama burnunuzdaki ufak bir sorunun yüzünüzü gölgelediğini düşünüyorsanız, veya burnunuzda eğrilik, şekil bozukluğu var ve burnunuzun fonksiyonlu kullanımını engelliyorsa.. işte burun estetiği ameliyatları bu problemleri çözmek için yapılır.

Burun estetik olarak önemli organlardan biridir. Aynı zamanda birçok görevi vardır. Solunum sistemimizin başlangıç noktasıdır. Koku almaya yarar. Sesimizin bize özel olmasını sağlar. İnsan vucudunun dış dünyaya açılan kapılarından biridir. Tüm bu fonksiyonlar ve estetik görüntü karşılıklı birbirleri ile etkileşim halindedir. Bu sebepten burun içi ve dışı ile birlikte bir bütün olarak ele alınması gereken bir organdır. Estetik sorunların fonksiyonel sorunlardan ayrı olduğunu ve ayrı tedavilere ihtiyacı olduğunu düşünmek yanlış olur. Burun estetiği kötü ise genellikle fonksiyonları kötüdür. Tam tersi bir burunda nefes almayı engelleyen bir eğrilik varsa ameliyat ile bu eğrilik giderilmeden estetik bir sonuç elde etmek mümkün olmaz.

Burun estetiği ameliyatı ile yapılan işlem kıkırdak ve kemiklerin yapısını değiştirerek buruna yeniden şekil vermektir. Bunun için bazen kemikleri ve kıkırdakları azaltmak bazende tam tersine eksik yerlerini tamamlamak ve şekillerini değiştirmek gerekir.

Randevu ve Bilgi Almak İçin Bizi Arayın
UA-173668842-1