E-Randevu
İletişim Bilgileri

info@akropolhastanesi.com.tr

0312 207 90 00 Konum

Alexandrite lazer epilasyon
Buradasınız: Anasayfa / BLOG
3 Mayıs 2021, Pazartesi
Alexandrite lazer epilasyon
Alexandrite Sistemleri FDA tarafından onaylanmıştır. Alexandrite Lazerin yaydığı dalga boyları ( 755 nm) en güçlü şekilde kıldaki melanini hedefler ve dokuları minimum seviyede etkiler. Sadece kalın kıllarda değil ince kıllarda ve tüylerde de etkilidir. Böylece kıllar belirginleşmeden ortadan kaldırılmış olmaktadır.
Alexandrite lazer epilasyon

 

Lazer Epilasyon Öncesi Nelere Dikkat Etmelidir?

Lazer epilasyondan en az bir ay öncesine kadar, kılları kökünden alan ağda, epilatör, cımbız, iple alma işlemleri yapılmamalıdır. Lazer epilasyonun etki edebilmesi için kılın köküne kadar uzanması gerekmektedir.

Lazer epilasyondan yine 1–1, 5 ay öncesine kadar bronzlaşma olmamalı ya da solaryuma girilmemelidir. Lazer epilasyon öncesinde kullanılan ilaçlar ve özellikle deri hastalıkları olmak üzere bilinen tüm hastalıklar doktora bildirilmelidir. Ayrıca son 6 ay içinde sivilce tedavisi görülmüş ise mutlaka doktora bilgi verilmelidir.

Lazer Epilasyon kimlere yapılamaz ?

Bronz tenler

Kalp pili olanlar

Gebelik (bebeğe zararı yoktur ) fakat temkinli olmak için önerilmez.

Uygulanan alanda aktif enfeksiyon. (uçuk, herpes...)

Uygulanan alanda dermatos (vitiliğo ...)

Bozuk yara iyileşmesi (kontrolsüz diyabet, inmünsüpresif ilaç kullanımı)

Son dört hafta öncesinde retinoidli krem kullanımı, bronzlaştırıcı ürün kullanımı

Son üç ay içerisinde cilt soyucu tablet kullanımı. (akne tedavisinde kullanılan ruakutan gibi...)

Kanser tedavisi görenler.

Uygulama alanına son 6 ay içinde peeling, dermabrasyon, radyo terapi uygulaması yapıldıysa yapılmaz.

Benlerin üzerindeki kıllara yapılmaz.

Dövmelerin üzerindeki kıllara yapılmaz.

Işığa duyarlılığı arttıran ilaç kullanımı.

 

Alexandrite Lazer’e Başlarken Nelere Dikkat Edilmelidir?

İlk seans öncesi kıllar traş edilmeden görülmelidir. Seanslara başlarken epilasyon yapılacak alan traş makinası ile kısaltılır. Ancak yüz bölgesinde lazer öncesi ilk tespit çok önemli olduğundan kısaltma yapılmaz. Kıl köklerinde en iyi sonuç aktif büyüme evresinde alınır. Bu yüzden seansa başlamadan en az 3 hafta öncesine kadar ağda, depilasyon gibi kılları kökünden koparan işlemler yapılmamış olmalıdır.  Lazer epilasyon seansından en az 1 ay öncesine kadar bronzlaşma amaçlı güneşlenilmemiş ve solaryuma gidilmemiş olmalıdır. Yakın zamanda yapılmış güneşlenmeler uzmana bildirilmelidir.

Lazer epilasyon işleminden önce ıslak bir mendil ile bölge deodorant ve diğer kozmetiklerden temizlenir. Bölgedeki kıllar tıraş makinesi ile kısaltılır. İlk seanstan sonraki seanslarda vakit kaybını önlemek için kişi kısaltma işlemini 3 gün önceden de gerçekleştirebilir.

 

Lazerle Epilasyon Uygulaması Nasıl Yapılmaktadır?

Lazer cihazında üretilen lazer ışınları, bir el aleti ile cilde uygulanır. Her seferinde tek tek atışlarla taranır. Lazer epilasyon işlemini yapan ve yaptıran kişiler, işlem sırasında mutlaka koruyucu gözlük takmalıdır.

Cilde uygulanan ışınlar kılın yapısında bulunan ve siyah rengi veren melanin ismindeki boya maddesi tarafından tutulur. Tutulan ışık enerjisi, kılda ısı enerjisine dönüşür. Kıl köküne iletilen ısı, milisaniyelik bir sürede kıl kökünü tahrip eder. Bu anda hafif bir iğne batmasına benzer bir his duyulur, kıl köklerinde şişme ve kızarıklık gözlenir.

Bu belirtiler kılların etkilendiğini gösterir. İşlem sırasında cihaz yoluyla sağlanan hava ve kontakt soğutma sayesinde cilt korunur, acı ve yan etkiler azaltılır. Soğutma esnasında bile kızarıklığın ve ödemin geçtiği gözlenir.

Lazer Epilasyon için Neden Birden Fazla Seans Gerekmektedir?

Lazer epilasyon cihazları sadece uygulanan bölgedeki aktif büyüyen tüylerin köklerine etki edebilmektedir. Kıl kökünün bir kısmı dinlenmede olduğu için tüm kıllar aynı zamanda uzamamaktadır.  Bu nedenle 1-2 ay aralıklarla tekrarlayan uygulamalarla yeni çıkan kılların temizlenmesi gerekir. Ana seans aralarında 15-20. günlerde kontrol ve rötuş seansı yapılır.

Lazer Epilasyon Sonrası oluşabilecek yan etkiler?

Lazer epilsyon uygulaması FDA onayı almış olup ciddi bir yan etkisi yoktur. Fakat; 

Ten rengi dikkate alınmamışsa yanık, lekelenme olabilir.

Alerjik reaksiyonlar ; Kaşıntı, döküntü ;nadiren ısıya bağlı ürtükeri, uygulanan sogutmaya bağlı soguk ürtükeri olabilir.

Yüz bölgesinde sivilcelenmeye sebep olabilir.

Kıl kökü iltihabını aktifleştirebilir.

Uygulanan alanda kılcal damar artışına sebep olabilir.

 

Lazer Epilasyon Sonrası Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Lazer epilasyon sonrası, 15–20 dakika aralıklarla bölgeyi buz uygulamasıyla ya da hava ile soğutmak cildi rahatlatır, kızarıklık ve şişlikleri azaltır ya da tamamen kaybeder.

İşlem sonrası bölgeyi nemlendiricilerle nemlendirmek, yine cildin toparlanmasını sağlar.

Lazer epilasyon sonrasında ilk 24 saat, uygulama yapılan bölge çok sıcak su ile temas etmemelidir.

Epilasyonun uygulandığı bölgeyi terletici ağır sporlar yapılmamalıdır.

Uygulama sonrası 15 gün boyunca bronzlaşmak amacı ile güneşlenmemeli ve solaryuma girilmemelidir. Lazer epilasyon, cildin yüz gibi açıkta kalan bölgelerine uygulanmışsa sonraki seansa kadar güneşli havalarda güneş koruyucu kullanılmalıdır.

Lazer Epilasyon Uygulama Bölgeleri Nerelerdir?

Genital Bölge Lazer Epilasyonu
Bikini Bölgesi Lazer Epilasyonu
Bacak Lazer Epilasyonu
Yüz Lazer Epilasyonu
Sırt Lazer Epilasyonu
Bıyık Lazer Epilasyonu
Çene Lazer Epilasyonu
Ense Lazer Epilasyonu
Bikini Bölgesi Lazer Epilasyonu
Bacak Lazer Epilasyonu
Yüz Lazer Epilasyonu
Sırt Lazer Epilasyonu
Göğüs Lazer Epilasyonu
Kol Lazer Epilasyonu
Sakal Üstü Lazer Epilasyonu
Boyun Lazer Epilasyonu

Dermapen – cilt bakımı

Dermapen minimum epidermal hasarla cildin doğal kollajen ve elastin üretimini harekete geçiren mikro iğneleme yöntemidir. Cilde 90 derecelik açıyla giren iğneler ile bilerek tahribat yaratıp kollajenler, elastin ve hyalüronik asit sayesinde cildin kendisini yenilemesini sağlamaktadır. İğnelerin 90 derecelik açı ile girip çıkması sayesinde diğer yöntemlere göre epidermisin çok daha az zarar görmesi sağlanır. Tüm dünyada uygulanan, ispatlanmış akupunkturdan ilham alınarak yapılmıştır. Dermapen, tedavi etkinliği fazla maliyeti ise düşük bir tedavi yöntemidir.

 Uygulanan işlem deriyi yenilediği için kırışıklık, skar ve sivilce izleri, sarkma ve çatlak gidermede aktif bir şekilde kullanılır. Bunların dışında cilt sıkılaştırma, açık gözenekleri küçültme, yanık ve ameliyat izlerinin tedavisi, alopesi tedavisi içinde kullanılmaktadır.

İşlem sonrası iğnelerle açılan delikler, cilde uygulanan krem, losyon vb. ürünlerin derinin alt tabakalarına geçişini 200 kat arttırmaktadır. Bu nedenle peptid, antioksidan  ve vitaminler gibi cildin yenilenmesini sağlayacak ürünler kullanılmalıdır. FDA tarafından onay almış olan bu tedavi yönteminin sonuçları  oldukça kısa bir süre sonra gözlenmektedir. Dermapen tedavi yöntemi, enfeksiyon riski taşımamakla birlikte manuel uygulamalara göre daha hızlı, her tür cilt rengi ve tipine uygulanabilir, oldukça kısa, katlanılabilir acılı, yan etkisi minimum olan bir yöntemdir.

Dermapen işlemi sonrasında ciltte yanma ve gerilme hissedilebilmektedir. 1-2 saat içinde azalmaya başlayan bu durum için endişelenecek bir durum yoktur. Ertesi gününde kabuklanmalar ve pullanmalar oluşabilir, bu durum ölü derinin dökülmeye başladığının göstergesidir.

Bölgesel incelme

Bölgesel zayıflama, vücudun farklı bölgelerinde oluşan yağ fazlalıklarının azaltılmasını sağlayan yöntem ve uygulamaların tümünü kapsamaktadır.

Bölgesel incelme yöntemleri ile yağ hücrelerinin parçalanarak katı halden sıvı hale geçmesi sağlanır ve yağlar vücut tarafından kullanılarak yakılmış olur.

Bölgesel zayıflama amacıyla, mezoterapi, kavitasyon, lipoliz gibi ameliyatsız yöntemlerin yanı sıra liposuction gibi çeşitli cerrahi yöntemler kullanılmaktadır. Ayrıca, bölgesel incelmeyi sağlayan çeşitli cihaz ve teknolojilerde mevcuttur.

Lazerle Çatlak Tedavisi

Lazer ile çeşitli sebeplerle oluşan çatlak görünümü tedavi edilebilir ve daha estetik bir görüntü sağlanabilir.

Çatlaklar Nasıl Oluşur?

Çatlaklar; doğum, aşırı kilo alıp verme ve güneş ışınlarının zararlı etkileri gibi unsurlar sonucu oluşurlar. Çatlaklar derinlik ve evrelerine göre; açık pembe, kırmızı, mor ve siyah renklerde olabilir.

Çatlaklar Lazer İle Nasıl Tedavi Edilir?

Özel lazer cihazı yardımı ile çatlaklar üzerinde tek tek işlem yapılarak uygulanır. Uygulamadan önce uygulama alanına lokal anestezi kremi sürülür. Kremin etkisi ile lazer cihazı uygun şekilde ayarlanır ve çatlaklar deri üzerinden atılmaya başlar.Lazer ışınları ısı etkisi ile çatlakların olduğu yerde belli bir deformasyon yaratır. Deri bu şekilde aldığı darbeyi onarmak için büyüme, genişleme gösterir ve kollajen, elastin üretimi ile deformeli alanı onarır. Bu onarımda çatlaklar da oanrılmış olur. Böylece tedavi sağlanır.

Tedavi Acı Verir Mi ?

Uygulamalar, soğuk hava üfleyen özel cihazlar eşliğinde yapılır. Bu şekilde hissedilen acı ve ısı hafifler. Fakat acı eşiğiniz düşük ise işlemden 20 dakika önce lokal anestezi kremi sürülmesi için istekte bulunabilirsiniz.

Lazer ile Bütün Çatlaklar Tedavi Edilebilir Mi?

Lazer ile tüm çatlaklara uygulama yapılabilir fakat tüm çatlaklar eşit şekilde ya da tamamen tedavi edilemez. Bu durum çatlakların rengi, derinliği ve tedavi için ne kadar geç kalındığı ile ilgilidir. Bunun yanı sıra her çatlak daha estetik bir görünüme kavuşturulur.

Lazer ile Çatlak Tedavisi Kaç Seans Yapılır?

Bu tedavi, çatlakların durumuna göre seanslandırılır. Ortalama bir çatlak problemi için en az 4 seans gereklidir.

Randevu ve Bilgi Almak İçin Bizi Arayın
UA-173668842-1